Helyettes szülői hálózat

A helyettes szülői hálózat Paks város székhellyel, a család-és gyermekjóléti szolgálat szakmai vezetésével a helyi gyermekvédelmi rendszer keretén belül funkcionáló átmeneti gondozást nyújtó ellátás. A gyermekjóléti alapellátások közül az átmeneti elhelyezést biztosító helyettes szülői szolgáltatás célja, hogy a rászorultság mértékében segítse a családot a gyermeknevelésben. Ha szükséges, ideiglenesen pótolja a gyermek számára a szülői gondoskodást, annak érdekében, hogy erősödjön a család megtartó ereje, ne alakuljon ki a gyermek veszélyeztetettsége, vagy ha az kialakult, azt helyben, szükségletekhez igazodva lehessen megszüntetni.

A szolgáltatás elősegíti, hogy a vérszerinti szülő akadályoztatása esetén a gyermek meleg, elfogadó családias légkörben és körülmények között kapjon ellátást. Az ellátási területen 4 helyettes szülő, egyidejűleg 7 gyermek fogadását képes megoldani. Helyettes szülőink vannak Bölcskén, Dunaföldváron, Madocsán, Kajdacson és Pakson. A helyettes szülők tevékenységét, szakmai felkészítését a helyettes szülői tanácsadó végzi, aki egyben a szolgáltatáshoz kapcsolódó szakmai jelzőrendszer koordinátora is.

Az intézmény ellátási területe helyettes szülői ellátás vonatkozásában:

Bikács, Bölcske, Dunaföldvár, Dunaszentgyörgy, Gerjen, Györköny, Kajdacs, Madocsa, Nagydorog, Németkér, Paks, Pálfa, Pusztahencse, Sárszentlőrinc

A kapcsolatfelvétel további lehetőségeiről az Elérhetőségeink menüpontban tájékozódhat.

Megszakítás